Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини перебуває близько 50 тисяч військових РФ

09 вересня 2024 21:59
489
Поширити:
Фото: росЗМІ

За підрахунками даних з відкритих джерел, на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося близько 50 тисяч військових РФ.

Про це повідомив політолог із Херсону Володимир Молчанов «Новинам Приазов’я».

Він додав, що це угрупування складається з групи «Днепр», яке складається безпосередньо на фронті з чотирьох дивізій – це 70, 76, 104, 42, двох повітряно-десантних і двох мотострілецьких. 

Окрім цього, є окремі бригади – 205 «казаків» і 132 мотострілецька. У тилу стоять 11 десантна і 126 військова частина з окупованого Криму. Також є ще артилерійські частини.

“Російська армія має перевагу у силах і засобах на південному напрямку, втім, на активний наступ навряд чи наважиться”, – розповів політолог.
  • Попри активізацію штурмових дій окупаційних військ на Херсонщині, вони не мають на цьому напрямку угруповання, яке могло б піти у наступ на правий берег Дніпра.
  • В ефірі “Вгору” речник ОСУВ “Таврія” розповідав, що на Курщину РФ найменше своїх військових забрала з Херсонського напрямку. Там чисельність угрупування російської армії суттєвих змін не зазнала.
  • Збройні Сили України продовжують ведення оборонної операції на Херсонському напрямку. Українські військові вийшли з Кринків на інші позиції на лівобережжі Херсонщини.
  • Раніше речник ОСУВ "Таврія" розповів, що після відносно невеликої паузи на південних напрямках інтенсивність штурмових дій із боку армії РФ та кількість обстрілів поступово зростають до попередніх показників. Найбільша кількість атак військових РФ зосереджена в районі українських плацдармів на лівому березі Дніпра – "островів", північніше населеного пункту Кринки Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів