Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини без світла залишилося понад 9 тисяч людей

12 жовтня 2024 19:58
165
Поширити:
Фото: Pexels

На окупованій території Херсонської області без світла залишилося 9 тисяч 700 людей та 8 об'єктів інфраструктури.

Про це йдеться на сторінці окупаційного ЗМІ Херсонщини “Таврія”.

За їхньою інформацією, світло зникло нібито через відключення на підстанції 35 кВт.

Без електропостачання залишися Нова Каховка, Дніпряни, Корсунка, Маслівка, Нові Лагері, Обривка, Піщане, Райське та Тополівка.

У коментарях в іншому телеграм-каналі люди пишуть, що світло зникло близько 17:30. Через це немає води та поганий зв'язок. 

  • 11 серпня на окупованій території Херсонської області світло зникало у 133 населених пунктах (157 тисяч 900 людей). Було пошкоджено 6 опор лінії електропередач.
  • Раніше стало відомо, що на окупованій території Херсонської області вводитимуть графіки відключення світла. Через нібито навантаження на енергосистему. 
  • Окупаційний голова Каховки на лівобережжі Херсонщини Павло Філіпчук прогнав пенсіонерів, які прийшли до нього з питанням про тривалу відсутність у місті світла, води та газу. 
  • За словами очільниці Голопристанської МВА  у Кардашинці та Коханах Голопристанської громади Херсонської області світла немає майже рік. Як інформував Юрій Соболевський, за весь період окупації незаконна влада не ремонтувала й не проводила огляд електромережі, підстанцій і всіх інших об’єктів електропостачання.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів