Підтримати нас

У Малих Копанях немає світла: яка ситуація в окупованій Голопристанській громаді на Херсонщині

Автор статті
17 квітня 2024 15:06
403
Поширити:
Фото: Pexels

У Кардашинці та Коханах Голопристанської громади Херсонської області світла немає майже рік, в Старій Збур'ївці – майже місяць. Також другий тиждень відсутнє електропостачання в Малих Копанях і частині Гладківки. 

Про це у коментарі Медіаплатформі “Вгору” повідомила законна очільниця Голопристанської МВА Світлана Лінник.

Періодично вимикають світло в Новій Збур'ївці та Голій Пристані. Напруга в мережі дуже низька. У зв'язку з цим складна ситуація з водопостачанням і зв'язком, додала очільниця. 

За її словами, в Голопристанській громаді не залишилося кваліфікованих спеціалістів.

“Окупаційна влада в населених пунктах громади не з'являється та перебуває віддалено, а ті, які залишаються, намагаються створити ілюзію піклування про людей та картинку гарного життя”, – сказала Лінник. 

Окрім цього, Світлана Лінник розповіла, що ціни в магазинах дуже високі та немає роботи. Медичні послуги отримати майже неможливо, оскільки найближча лікарня розташована в Скадовську. 

“Транспорт, населення вимушене за останні копійки винаймати, аби добратися до Скадовська в лікарню. Люди на межі виживання. Будинки, власники яких через російську агресію вимушено покинули, постійно піддаються мародерству”, – зазначила очільниця МВА.

Крім того, окупаційна влада не вивозить будівельне сміття, яке залишається на центральних вулицях міста після сходу води. 

  • 27 лютого 2022 року Голу Пристань та громаду окупували російські війська. Після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року, Гола Пристань була затоплена на 85 відсотків. Орієнтовно до 50% затоплених будинків непридатні для проживання. У місті окупаційна влада не діставала тіла загиблих з-під завалів будинків, які зруйнувала повінь.
  • За офіційними даними, які відомі українській владі, у Голій Пристані загинуло 10 людей, проте реальна кількість загиблих може бути значно більшою. Жителів Голопристанської громади, будинки яких були затоплені чи зруйновані, російські окупанти розмістили в базах відпочинку на окупованій Херсонщині, що призначені для проживання влітку. 
  • Відомо, що в окупованій Голопристанській громаді орієнтовно проживає до 10 тисяч людей. У Голій Пристані залишилося до трьох тисяч населення.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ