Підтримати нас

На лінії фронту відбулося понад 100 боєзіткнень: скільки разів армія РФ штурмували позиції ЗСУ на Херсонщині

18 жовтня 2024 21:59
64
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на 16:00 18 жовтня на Херсонському напрямку армія РФ 4 рази штурмували позиції ЗСУ. Загалом на фронті відбулося 112 боєзіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

За даними Інституту вивчення війни,16 і 17 жовтня на лівобережжі Херсонщини окупаційні війська атакували українських військових. Там продовжують діяти підрозділи протиповітряної оборони 18-ї ООС РФ (Південний військовий округ [ПВО]).

Також на Курахівському напрямку відбулося 38 боєзіткнень, на Куп’янському напрямку – 12, на Лиманському напрямку – 8, на Краматорському напрямку – 2, на Торецькому напрямку – 6, на Времівському напрямку – 4, на Оріхівському напрямку – 1.

Окрім цього, з підтримкою авіації армія РФ 1 раз штурмували позиції ЗСУ на Харківському напрямку, 16 – на Покровському напрямку.

  • В ефірі “Вгору” співзасновник Deep State повідомив, що  на лівобережжі Херсонщини російські війська перебувають у позиції оборони. Але навіть попри перекидання РФ своїх військових на інші напрямки там залишається достатньо велике угрупування.
  • За даними аналітиків ISW, тривають бої на островах у дельті Дніпра. Зокрема, на островах Білогрудий, Козацький та Мілкий.
  • Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що на Херсонському напрямку спостерігається ескалація бойових дій. Російські військові штурмують острови, зокрема в гирлі Дніпра, вздовж Лівобережжя Херсонщини, де підрозділи ЗСУ продовжують утримувати плацдарми.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів