Підтримати нас

На компенсацію за програмою “Прихисток” спрямували понад 70 мільйонів гривень, – Мінреінтеграції

05 травня 2024 09:38
110
Поширити:
Багатоповерхівка в Херсоні після російського обстрілу 2 лютого 2024 року. Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

В Україні згідно з програмою "Прихисток" за лютий 2024 року спрямували 76 мільйонів гривень на компенсацію. 

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Кошти перерахували 71 тисячі власникам житла, які розмістили понад 180 тисяч внутрішньо переміщених осіб, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за програмою "Прихисток" передбачена компенсація витрат власникам житла у розмірі близько 450 гривень на місяць (14,77 гривні на день) за розміщення однієї ВПО.

З січня цього року, компенсації фінансуються Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) згідно з підписаною із Мінреінтеграції угодою, інформують в міністерстві.

  • Власники нерухомості можуть надати тимчасове житло внутрішньо переміщеним особам у межах програми «Прихисток», навіть перебуваючи за кордоном. А також отримати компенсацію за безоплатне розміщення таких осіб у своїх житлових приміщеннях. Як дистанційно оформити компенсацію, дивіться в інфографіці “Вгору”.
  • З 1 березня в Україні звузили категорію внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які будуть отримувати допомогу від держави. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук пояснювала: виплати ВПО мають бути оптимізовані, бо такі вимоги ставлять партнери України, а дохідна частина бюджету – скорочується. У матеріалі “Вгору” коротко розповідаємо, хто і скільки ще отримуватиме кошти, та як подати заявку на продовження виплат для ВПО.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ