Підтримати нас

На Херсонщині СБУ блокувала переміщення нелегальних мігрантів до Європи

Автор статті
29 липня 2019 15:26
620
Поширити:

На Херсонщині співробітники Служби безпеки України викрили та блокували переміщення нелегальних мігрантів до європейських країн.

Про це повідомляє пресцентр Служби Безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Херсона незаконно переправляв наших співвітчизників та іноземців до Європейського Союзу і країн близького зарубіжжя поза пунктами пропуску через держаний кордон у західних областях. До протиправної діяльності як провідників він залучив двох громадян Білорусі.

«Клієнтів» зловмисник підшуковував серед представників кримінальних кіл, а також осіб, які бажали уникнути відповідальності перед українським судочинством, та нелегалів зі східних країн. Вартість такого «трансферу» становила до 4,5 тис. доларів залежно від складності випадку і країни призначення.

Правоохоронці затримали організатора нелегальної схеми в обласному центрі під час відправки чергового «туриста» за кордон. Під час обшуків за місцем проживання фігуранта кримінального провадження виявлено бланки паспортів, посвідок на проживання, печатки державних органів і установ та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ