Підтримати нас

На Херсонщині масово гине риба

06 серпня 2018 07:47
747
Поширити:

В Каховському водосховищі та в Дніпрі зафіксовано масовий замор риби.

Зокрема це сталося с. Веселе Бериславського району та в районі Нової Каховки.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області відібрали проби поверхневої води. За результатами досліджень встановлено перевищення гранично допустимої концентрації по нітритам, нітратам по залізу загальному.

А вже 27 липня в районі с. Бабино Верхньорогачинського району виявлено замор водних мешканців. Вода Каховського водосховища набула червоного кольору. У відібраних пробах встановлено перевищення допустимої концентрації по залізу та хімічному споживанню кисню (ХСК).

За словами директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Юрія Попутька, для з’ясування причини замору риби Херсонською регіональною державною лабораторією з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проведено дослідження загиблої риби. Було виявлено небезпечні речовини у м’язах замореної риби зокрема пестициди (ДДТ, фосфати, аміак тощо).

Державною екологічною інспекцією у Херсонській області направлено листи до Служби безпеки України з проханням виявити на території Запорізької та Херсонської області невідомі отруйні речовини або суб’єктів господарювання, хто їх скидає.

Створена робоча група планує провести перевірки фактів замору риби на території Херсонської області та причин їх виникнення.

За матеріалами відділу моніторингу Херсонської ОДА.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ