Підтримати нас

На Херсонщині 16 разів горіли суха трава, сміття і очерет

02 червня 2018 06:50
190
Поширити:

Вчора, 1 червня, на відкритих територіях області було зареєстровано 16 пожеж і загорянь. До їх гасіння залучалися пожежно-рятувальні підрозділи Великолепетиського, Новотроїцького, Голопристанського, Корабельного, Каланчацького, Каховського, Високопільського, Генічеського, Суворовського районів та м. Нова Каховка. Площа вигорілих територій склала майже 4 га.

За прогнозами Укргідрометцентру, тепла та посушлива погода, яка останнім часом переважала у більшості областях, створила передумови для формування надзвичайної пожежної небезпеки на території України. 

Тож, зважаючи на те, що пожежонебезпечний період наразі знаходиться в активній фазі - загроза виникнення загорянь на відкритих територіях зростає в рази.

За статистикою, основними причинами виникнення пожеж на відкритих територіях є людська діяльність. В теплу погоду громадяни активно вирушають на відпочинок до лісових масивів та впорядковують власні домогосподарства спалюючи сміття. Однак, варто пам'ятати, що при 4 чи 5 класі пожежної небезпеки достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу.

Саме тому рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки в екосистемах. Якщо ви, відпочиваючи на природі, почули характерний запах гарі необхідно негайно повідомити Службу порятунку за номером “101”!

Шановні громадяни! Аби вберегти своє життя та майно від вогняної стихії, а також територію нашої країни від масштабних пожеж — дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

Пам'ятайте, що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  • створювати смітники та спалювати відходи;
  • спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях;
  • відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;
  • розводити та залишати багаття на відкритих територіях;
  • палити, кидати у полі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;
  • полювати з використанням вогнепальної зброї;

Дбайте про власну безпеку, адже в першу чергу це ваша особиста відповідальність!

8 10.jpg

34119742_657768227899955_4410016005137367040_n.jpg

ГУ ДСНС України у Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ