Підтримати нас

На Херсонщині внаслідок обстрілів пошкоджено 110 закладів освіти, з них – 3 зруйновані вщент

Vgoru
Автор статті
29 серпня 2023 15:56
514
Поширити:

На Херсонщині освітні заклади потерпають від постійних ворожих обстрілів. На сьогодні пошкоджено – 110 будівель, з них – 3 зруйновано.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” повідомила начальниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко.

“Останній садочок, який нам зруйнували окупанти, якраз на День державного прапора. О 4 ранку вони вдарили по будівлі закладу освіти ракетою, яка спричинила дуже серйозні пошкодження. І цей заклад потребуватиме не просто ремонту, а він фактично потребуватиме відбудови”, – додала Журженко.

Також пані Наталя розповіла про укриття. 

“Працівник ДСНС обстежили підвальні приміщення закладів освіти та визначили, де можна облаштовувати укриття. Поки ще немає можливості обстежити ті будівлі, які розташовані близько до лінії річки Дніпра”.

За її словами, частину укриттів облаштували власними силами.

“Є в нас заклад, в якому зробили вже капітальний ремонт приміщення. Це не підвальне приміщення, а це сховище, яке побудоване відповідно до всіх норм. Також у нас в розробці зараз 7 проєктів відновлення найпростіших укриттів”, – сказала начальниця управління освіти.

Вона зазначила, що найближчим часом почнуться ремонтні роботи. 

“Отже, сподіваємося, що до моменту, коли нам дозволить безпекова ситуація, частина укриттів у нас буде вже готова, і ми зможемо зустрічати наших діток офлайн”. 

Також, Наталія Журженко розповіла, що в цьому році освітній процес у херсонських школах, забезпечуватимуть 2074 вчителів. Відповідно до системи АІКОМ, яка веде електронний облік учнів, уже зареєстровано 25 182 учні. Також, сформовані класи.

Нагадуємо, 23 серпня, у День Державного прапора близько четвертої ранку російські військові скинули дві керовані авіабомби на дитсадок та житлові будинки в Херсоні. На місці "прильоту" побував фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” Олександр Корняков та зробив кілька фото наслідків обстрілу армії РФ. 

Про те, як працювала служба в час окупації і як героїчно діє у фронтових умовах, журналістці Медіаплатформи “Вгору” Ганні Щидловській розповіла заступниця начальника Головного управління ДСНС України в Херсонській області Катерина Гаврилова.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ