Підтримати нас

На Херсонщині не вистачає сил ППО і винищувачів, щоб протидіяти літакам РФ – Наталія Гуменюк

Vgoru
Автор статті
09 жовтня 2023 07:15
3,191
Поширити:

На Херсонщині не вистачає сил протиповітряної оборони й винищувачів, які б могли завдавати ударів по літаках, з яких росіяни обстрілюють правобережжя області та Херсон.

Про це повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у телемарафоні "Єдині новини".

За її словами, знищення інфраструктури деокупованої Херсонської області й посилене бомбардування пов'язане з побоюванням армії РФ щодо накопичення сил та засобів Сил оборони України перед першим просуванням в їх бік.

"Вони не мають успіху в контрбатарейній боротьбі. І російські військові розуміють, що в нас немає адекватних засобів, щоб реагувати на бомбардування", – сказала Наталія Гуменюк.

Вона повідомила, що за 8 вересня було знищено сім російських човнів, на яких маневрували диверсійно-розвідувальні групи. Вони намагаються імітувати активність в районі островів, говорить речниця.

Нагадаємо, за 6 жовтня росіяни 53 рази обстріляли правобережжя Херсонщини. Вони атакували 288 снарядами з різної зброї. Через російську агресію одна людина загинула, 18 – поранені, з них дві дитини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ