Підтримати нас

На чемпіонаті світу з легкої атлетики Андрій Проценко стрибатиме у фіналі

Vgoru
Автор статті
16 липня 2022 15:35
1,322
Поширити:

В американському Юджині стартував чемпіонат світу-2022 з легкої атлетики. Херсонець Андрій Проценко подолав кваліфікацію в стрибках у висоту й потрапив до завершальної частини першості на відкритому повітрі. Він каже, що вже всьоме виступає на літньому чемпіонаті світу. Але, щоби пробитися до фіналу, – це вперше. Сподівається, що зумів подолати низку невдач.

Початок війни застав Андрія в Херсоні. Він не зміг одразу виїхати на підконтрольну Україні територію. Місяць довелося провести в окупації. І з усіх сил намагався підтримувати спортивну форму. Але ці зусилля не можна було назвати повноцінними тренуваннями. Тож почав готуватися до виїзду з окупованої зони.

 «Як вдалося виїхати з окупації? Я постійно переглядав телеграм-канали, де люди ділилися своїм досвідом, як і яким маршрутом це можна зробити. Перша спроба виїхати нам не вдалася. На шляху, яким ми збиралися це зробити, вже йшли бойові дії. Після цього ми із зібраними валізами чекали на появу нового маршруту. Коли такий з'явився, ми разом з іншими попутниками змогли виїхати. Подолавши сім блок-постів росіян, ми дісталися контрольованої Україною території», – наводить слова Андрія Суспільне спорт.

Нагадаємо, Андрій Проценко – 34-річний український стрибун у висоту, срібний призер чемпіонату світу в приміщенні (2014), дворазовий срібний призер чемпіонатів Європи: 2014 (на відкритому повітрі) та 2019 (у приміщенні).

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ