Підтримати нас

Можливість отримати грант від Європейського фонду підтримки демократії

Автор статті
05 січня 2017 06:33
705
Поширити:

Європейський фонд підтримки демократії (The European Endowment for Democracy, EED) надає підтримку організаціям, неформальним платформам та окремим активістам, діяльність яких спрямована на розвиток і зміцнення демократичного громадянського суспільства. Тривалість проектів та суми грантів визначаються індивідуально.

Заявки приймаються на фінансування проектів, мета яких - розвиток і зміцнення демократичного громадянського суспільства у країнах, охоплених Європейською політикою сусідства. На гранти EED можуть претендувати організації, рухи, а також активісти, молодіжні лідери та представники незалежних мас-медіа, що діють також в Інтернеті, без огляду на розмір їх структури та формальний статус.

Заявки приймаються у електронній формі на формулярі, що міститься на сайті.

EED може надавати допомогу в невідкладному режимі (open financing cycle), без оголошення т. зв. calls for proposals. Гранти, присуджені конкретним проектам, можуть відрізнятися періодом тривання та розміром (від 10 000 до 150 000 євро). Передусім увага звертається на проекти, котрі не мають шансів на здобуття підтримки з інших джерел.

Передбачена можливість співфінансування діяльності разом з іншими організаціями.

Види підтримки EED

1. Фінансування ініціатив з культивування демократії.

2. Профільне фінансування та інституційна підтримка EED зазвичай передбачає покриття поточних витрат, особливо в наступних випадках:

  • Проміжне фінансування: зарплати, витрати на утримання офісу та інші аналогічні витрати, необхідні для роботи, що має безпосереднє відношення до вище зазначених цілей, протягом обмеженого терміну до тих пір, поки не зможуть підключитися інші донори.
  • Початкове фінансування: зарплати, витрати на утримання офісу та інші аналогічні витрати, необхідні для становлення організації і підтримки недавно створеної організації, або для сприяння підвищення рівня її діяльності протягом обмеженого терміну.

Детальна інформація - тут.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ