Підтримати нас

Місцева влада відповіла, чому ремонт школи та укриття в Високопіллі на Херсонщині замовляли двічі

28 серпня 2024 11:56
232
Поширити:
Фото: Bihus.Info

Нещодавно журналісти Bihus.info повідомили, що у Херсонській області ремонт школи і укриття у селищі Високопілля місцева влада замовила двічі. Спершу опублікували тендер на реконструкцію школи з укриттям, а згодом на будівництво укриття.

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін стверджує, що спочатку будівництво школи та укриття – це був один проєкт. Згодом в процесі проєктування його вирішили розділити на тендер для будівництва школи та окремий для будівництва укриття.

Адже у школі відсутнє підвальне приміщення, яке можна було б модернізувати відповідно до сучасних норм без зміни назви закупівлі проєктних робіт.

“Якщо подивитися на технічне завдання до першого тендеру, там відсутні роботи з облаштуванням укриття”, зазначив очільник ХОВА.

За його словами, оскільки освітній заклад після відбудови не зможе прийняти учнів, якщо не матиме захисної споруди, тому оголосили ще один тендер, вже безпосередньо на будівництво захисної споруди, яка розташована на території навчального закладу.

  • Тендери на реконструкцію школи у селищі Високопілля на понад 130 мільйонів та селищної ради у Великій Олександрівці за майже 90 мільйонів гривень виграла тернопільська фірма “Глобал Білд Інжиніринг”, яка почала працювати на Херсонщині з кінця 2023 року.
  • У розслідуванні Bihus.Info журналісти повідомляли про те, що в Херсонській області, на реконструкцію школи у селищі Архангельське, яке розташоване за 40 кілометрів до лінії фронту, виділили 210 мільйонів гривень.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів