Підтримати нас

Міноборони повідомило "Укроборонпрому", що крейсер "Україна" йому не потрібен

22 грудня 2017 12:00
545
Поширити:

Військово-Морські Сили Збройних Сил України не потребують ракетного крейсера "Україна". Про це ДК "Укроборонпром" повідомило Міністерство оборони України в офіційному листі. У Міноборони підтвердили, що добудовувати крейсер для потреб ЗСУ недоцільно. Цим рішенням Міністерство фактично зняло питання необхідності утримання крейсера ДП "Миколаївський суднобудівний завод".

У Концерні підкреслили, що Кабінет міністрів має якнайшвидше ухвалити остаточне рішення: чи потрібен Україні ракетний крейсер "Україна", чи ні. Якщо потрібен – "Укроборонпром" готовий добудувати судно, але для цього треба передбачити кошти в Державному оборонному замовленні на 2018 рік. Якщо ні – є два варіанти: або продавати недобудову, оскільки вона не відповідає воєнній доктрині, або передбачити в ДОЗ на 2018 рік гроші на подальше утримання судна у причальної стінки. Концерн готовий розглянути й інші варіанти вирішення цієї проблеми, запропоновані Кабміном.

Раніше про недоцільність добудови ракетного крейсера говорили чисельні експерти. У тому числі військовий експерт Сергій Згурець, який зазначав, що Корабель без озброєння замовнику не потрібен, а озброєння, під яке створювався корабель, за роки простою судна системно застаріло.

Нагадаємо, що з лютого 2015 року держава припинила відшкодувати витрати ДП "Миколаївський суднобудівний завод" на утримання ракетного крейсера "Україна". У результаті борги держави перед заводом і його працівниками  досягли 61,1 млн грн. Виплати цих коштів вистачило би на погашення всіх боргів із заробітної платні та відновлення роботи стратегічно важливого суднобудівного підприємства України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ