Підтримати нас

Міністр: В Україні обмаль досвідчених і якісних реставраторів

Автор статті
06 квітня 2021 16:00
950
Поширити:

За роки незалежності, тридцятирічну річницю якої ми будемо відзначати в цьому році, в Україні благополучно зникли цілі галузі народного господарства і науки, якими раніше з повним правом країна пишалася.

У тому числі, практично розвалили таку рідкісну і важливу професію, як реставраційне ремесло. У цьому багато хто вже встиг відрефлексувати про інформацію, згідно з якою українська влада начебто повинна в короткий термін відреставрувати десятки архітектурних пам'яток по всій країні.

Оскільки склалася ситуація, при якій з реставраторами хронічний дефіцит, влада змушена вдаватися до допомоги різноманітних міжнародних фондів, які спрямовують в Україну власних фахівців з реставраційної справи.

Про цей стан справ висловився міністр культури Олександр Ткаченко, який попросив у свого колеги, міністра освіти Сергія Шкарлета, передбачити можливість відродження в архітектурних вузах кафедри реставрації.

"Сьогодні важливо наростити кількість реставраторів, з якими зараз колосальна проблема", - написав Ткаченко на своєму телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ