Підтримати нас

Матчі з порожніми трибунами. Як залишитись без вболівальників навіть попри карантин

Автор статті
25 вересня 2021 06:30
1,149
Поширити:

Останні півтора року через карантинні обмеження багато стадіонів світу або заповнювалися обмеженим числом глядачів, або не заповнювалися зовсім. Багато футбольних матчів, наприклад, у деяких країнах Європи досі відбуваються при порожніх трибунах.

Але громадяни забувають про те, що "спорожніти" стадіон може і без якогось коронавірусу, і без пов'язаного з ним карантину. І причиною цьому можуть стати самі фанати.

За прикладами далеко ходити не треба. 19 вересня на НСК "Олімпійський" у Києві відбувся матч "Динамо" з футбольним клубом "Олександрія". Кияни здобули чергову перемогу з рахунком 1:0. Але в той день виключно футбольні аспекти не дуже хвилювали уболівальників і експертів. Набагато більшу увагу привернув інцидент на трибунах. Тоді під час матчу виникла бійка між динамівськими "ультрас" і представниками більш "помірної" частини шанувальників команди Мірчі Луческу. Почалося все через те, що на адресу фан-сектора полетіли обурені вигуки: "ультрас" занадто активно вживали піротехніку і використовували гучні кричалки з, м'яко кажучи, аж ніяк не парламентськими словами. А на сусідніх трибунах, між іншим, у тому числі розташувалися сім'ї з дружинами і дітьми.

Ці зауваження лише розпалили фанів, які кинулися бити інших уболівальників. "Під роздачу" ледь не потрапила навіть жінка з дитячим візочком, у чому можна переконатися з відеозапису інциденту. 

Попри реакцію поліції, яка спробувала втрутитися в сутичку і втихомирити бешкетників, бійки виникали й далі. Тож одразу чотири людини з травмами різного ступеня звернулися із заявами до Печерського управління поліції Києва. Після цього правоохоронці завели кримінальну справу за фактом масових заворушень. 

Відреагувала на ексцес і футбольна влада. Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу прийняв рішення про те, що матч 10-го туру Чемпіонату України з футболу в УПЛ між "Динамо" і донецьким "Шахтарем", який відбудеться на тому ж НСК "Олімпійський" 3 жовтня, буде проведено без глядачів.

Тим часом мало чим відрізняються від київських фанатів і "ультрас" херсонського "Кристала". Згідно з офіційним документом КЛК УАФ, на матчі 7-го туру Чемпіонату України в другій лізі "Кристал" - "Скорук", який відбувся на стадіоні "Кристал" 5 вересня, фани "синьо-зелених" не раз порушували правила поведінки на трибунах. А саме: у великих кількостях використовували піротехніку і навіть вибігали на футбольне поле. Тому прийнято рішення: до кінця вересня херсонська команда також проведе матчі без глядачів.

Ось так, практично на порожньому місці, трибуни стадіонів порожніють. І навіть жоден карантин для цього не потрібен.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ