Підтримати нас

Квиток в один кінець: росіяни бояться виїжджати на Кінбурнську косу

Vgoru
Автор статті
28 лютого 2023 11:27
1,285
Поширити:

Ворожі обстріли по Очаківській портовій інфраструктурі та Кочубеївській громаді стали менш інтенсивними. Усе через успішну контрбатарейну роботу українських військових. Про це в ефірі національного Телемарафону заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

“Щойно вони роблять перший постріл, наші підрозділи одразу отримують координати, по якім слід відпрацювати. І ворог уже навіть не встигає “вшитися” звідти. І через це ми спостерігаємо, що вони намагаються якомога далі відійти до основної частини Кінбурнської коси, що пов’язана з лівобережжям, і вже там переховуватись, якщо звісно встигають”, – каже Гуменюк.

У тимчасово окупованих Олешках, Скадовську, Каховці росіянам теж не спокійно. Вони намагаються створити для свого вищого керівництва картинку небезпеки й готують підґрунтя для своєї втечі.

“Від нашої контрбатарейної роботи їм досить неспокійно. Окупанти намагаються спровокувати та посилити ефект вогневого ураження ще й власними силами. Виводять техніку за межі населеного пункту, обстрілюють його і після цього повертаються і розповідають, що тут уже небезпечно й треба виїжджати”, – зазначила Гуменюк.

Також на віддалених рубежах лівобережжя Херсонщини армія рф облаштовує оборонні споруди, щоби забезпечити собі безпечний шлях для відступу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ