Підтримати нас

Корисні властивості гірчиці

Автор статті
27 квітня 2020 13:44
743
Поширити:

Наприклад, насіння містить найвищі концентрації мінералів - кальцію, магнію і калію.

Листя рослини багаті такими мікроелементами, як вітамін С, вітамін А і вітамін В9 (фолієва кислота). Не подобається занадто гострий смак? Спробуйте гірчичну олію. Ось 5 причин, чому вам варто включити гірчицю в свій раціон.

Підтримує серцево-судинну систему

Через високу концентрацію протизапальних сполук, масляний екстракт насіння гірчиці пов'язаний зі зменшенням ризику серцевого нападу і аритмії серця (нерегулярний серцевий ритм). Жирні кислоти омега-3, присутні в гірчичному маслі, також допомагають підтримувати здоров'я серця.

Підтримує здорову шкіру і волосся

Гірчиця стимулює кровообіг в шкірі голови, що може сприяти росту волосся. Його антиоксидантні і антимікробні властивості також роблять його потужним засобом від прищів, гіперпігментації і сонячних опіків.

Регулює рівень цукру в крові

Листя гірчиці допомагають стабілізувати рівень цукру в крові і запобігти раптові сплески або коливання після їжі. Протизапальну дію листя може допомогти відновити чутливість до інсуліну.

Знижує рівень холестерину

Листя гірчиці зменшують кількість ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) або «поганого» холестерину. Це можливо завдяки присутності рослинних сполук глюкозинолатів.

Запобігає втраті кісткової маси

Жінки в період менопаузи можуть отримати користь з регулярного вживання насіння гірчиці. Мінерали, магній і кальцій, допомагають запобігти втраті кісткової маси, а значить і остеопорозу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ