Підтримати нас

Корупція та ринок землі: у G7 розповіли, які реформи в Україні підтримуватимуть у 2020 році

Автор статті
02 березня 2020 09:30
660
Поширити:

Посли країн “Великої сімки” (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина і Японія) повідомили про усі напрями, за якими підтримуватимуть у 2020 році реформи в Україні.

Про це повідомляється в Twitter-акаунті головування США у “Групі підтримки” послів G7 в Україні, пише Вголос.

Йдеться про п’ять напрямів реформ – верховенство права і боротьба з корупцією, економічне зростання, ефективне управління, людський розвиток та безпека й оборона.

Посли в галузі верховенства права і боротьби з корупцією надаватимуть підтримку Вищому антикорупційному суду у винесенні його перших вироків про покарання за корупцію високого рівня.

Крім того, підтримка стосуватиметься реформування Генеральної прокуратури на регіональному та місцевому рівнях та перетворення Державного бюро розслідувань на ефективний, незалежний правоохоронний орган.

У контексті економічного зростання дипломати G7 підтримуватимуть “сильний і незалежний центральний банк, потужну фіскальну та внутрішню систему контролю; відповідність умовам програми МФВ і прийняття ефективного та справедливого законодавства про земельну реформу”.

Також вони підтримуватимуть реформу Державної податкової служби та Державної митної служби, створення Бюро фінансових розслідувань для розслідування тяжких економічних злочинів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ