Підтримати нас

Компенсація за гуманітарне розмінування: херсонські аграрії не можуть взяти участь у цій програмі

Автор статті
25 квітня 2024 11:56
286
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

У державному бюджеті України закладено 3 мільярди гривень на компенсації за гуманітарне розмінування сільгоспземель. Однак аграрії з Херсонщини наразі не можуть взяти участь у цій програмі.

Чи отримають компенсацію херсонські фермери, дізнавалася журналістка Медіаплатформи “Вгору”.

У порядку вказано, що компенсація за гуманітарне розмінування надається сільгоспвиробникам, які господарюють поза межами території бойових дій.

За словами Дмитра Юнусова, Херсонська ОВА звернулася до Міністерства економіки  з пропозиціями щодо внесення змін до чинного Порядку. І в Мінекономіки пообіцяли врахувати ці пропозиції та підготувати зміни, що надасть змогу фермерам, чиї землі належать до території можливих бойових дій, взяти участь у державній програмі.

  • Про час розмінування, скільки за це треба буде заплатити й що робити, якщо на одному полі  частина земель належить одному фермеру, частина – другому, третьому – розбиралася журналістка “Вгору”.
  • І під час війни херсонські фермери виходять на поля, працюючи на майбутній врожай. Однак їх стійкості та ентузіазму для успішного господарювання замало, вони потребують ще й забезпечення нагальних потреб. Про проблеми посівної та важливість підтримки наших аграріїв державою та благодійниками журналістам Вгору розповів очільник Департаменту сільського господарства Херсонської ОВА Дмитро Юнусов.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ