Підтримати нас

Компанія «Данон» хоче перенести своє підприємство з Херсонщини до Черкаської області

Vgoru
Автор статті
24 липня 2023 16:25
1,834
Поширити:

Компанія «Данон» планує перенести своє підприємство з Херсонської до Черкаської області. Таким чином вона намагається зберегти свої потужності від російських обстрілів.

Про це в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань розповів директор департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Юнусов.

За його словами компанія «Данон» звернулася з пропозицією щодо релокації своїх виробничих потужностей до Черкаської області. Мова про завод «Данон Дніпро», розташований у Херсонській громаді.

«Ми не зацікавлені в їхньому переміщенні на Черкащину, бо сподіваємося на скоріше звільнення лівобережжя Херсонської області і повернення до мирного життя. Нам буде потрібний завод, робочі місця для людей, податкові надходження до бюджету. Але з точки зору державних інтересів і інтересів підприємства зараз важливо зберегти потужності. Залишати їх на Херсонщині дуже ризиковано, бо вони можуть бути знищені окупантами», – сказав Дмитро Юнусов.

Він додав, що компанію «Данон» зараз важко забезпечити сировиною, бо на Херсонщині залишилося лише два підприємства, які можуть задовольняти цю потребу. Решта молочних ферм або знищені, або ще не відновили свою діяльність.

Нагадаємо, через окупацію Херсонщини підприємство «ЕНОГРАЙ», що займається вирощуванням фруктів на Херсонщині, зазнало суттєвих збитків, які ще й досі фіксують. Проте, за попередніми підрахунками, росіяни завдали шкоди більш як на 100 млн гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ