Підтримати нас

Росіяни завдали шкоди більш як на 100 млн гривень підприємству на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
10 липня 2023 11:25
1,431
Поширити:

Через окупацію Херсонщини підприємство «ЕНОГРАЙ», що займається вирощуванням фруктів на Херсонщині, зазнало суттєвих збитків, які ще й досі фіксують. Проте, за попередніми підрахунками, росіяни завдали шкоди більш як на 100 млн гривень.

Про це розповів AgroPortal керівник підприємства Іван Таужнянський.

Як повідомляє Іван Таужнянський окупанти проживали на території підприємства з березня по листопад 2022 року. Навколо були їхні позиції та вогневі точки, звідси вони й вели обстріли Миколаєва.

“Пошкоджено дуже багато площ садів військовою гусеничною технікою, але більшість дерев усе ж таки постраждала від того, що не було відповідного догляду — обробки, обрізання, поливу, удобрення. Багато погоріло від «прильотів», словом, не пережили вони окупації. Пошкоджено холодильне обладнання, через «прильоти» в дах пошкоджено більшість камер”.

Площа саду, яка до війни сягала близько 400 га, скоротилася до 165 га. На ній вирощували персик, черешню, вишню, сливу, абрикос, яблука та кизил. 

«Цього сезону ми вирощуємо все, що було до війни, але не в таких обсягах. Черешня та персик — наші основні культури, будуть також абрикос, слива та яблука. 98% продукції реалізовуємо в Києві, веземо по мережах. Чекаємо на перший врожай персиків через тиждень», — додав керівник підприємства.

Нагадуємо, що фермери з Херсонщини можуть отримати насіння озимих культур.

Також раніше ми писали, аграрії деокупованої частини Херсонщини зможуть безоплатно користуватися комбайнами та тракторами для збору врожаю. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ