Підтримати нас

“Кирило Стремоусов був полковником СБУ” – львівський антивакцинатор

24 травня 2024 16:54
500
Поширити:
Кирило Стремоусов (зліва) Остап Стахів (справа). Скриншот з відео Кирила Стремоусова

Антивакцинатор та засновник "Обʼєднання правозахисників України" Остап Стахів розповів, що покійний заступник незаконного очільника Херсонщини з питань зовнішньої та внутрішньої політики Кирило Стремоусов був полковником Служби безпеки України.

Про це він заявив 23 травня під час засідання Національної ради телебачення та радіомовлення.

У відповідь на запитання про свою участь та організацію антивакцинаторських мітингів у 2020 році разом із Кирилом Стремоусовим, Остап Стахів відповів, що Стремоусов приїздив на мітинги як блогер.

“Стремоусов був працівником Служби безпеки України. У званні полковника. Квартира казенна йому була надана біля Херсона, що засвідчено Службою безпеки у Львівській області, в розмові, яку він отримав, памʼятаєте?”, – заявив Стахів.

На засіданні ради також стало відомо, що Остап Стахів хоче зареєструвати три медіа. Проти цього виступили 23 громадські організації, які надіслали листа з проханням відмовити Стахіву у реєстрації.

Хто такий Остап Стахів?

За даними Руху “Чесно” у 2020 році Стахів спричинив ряд інцидентів під час пандемії COVID-19. 9 травня Стахів увійшов до приміщення Чернівецької обласної клінічної лікарні без засобів індивідуального захисту та намагався потрапити до інфекційного відділення.

6 листопада 2021 року СБУ повідомила Остапу Стахіву підозру у спробі повалити конституційний лад в Україні. Слідство встановило наявність доказів, що антивакцинаторський рух в Україні влаштували спецслужби Росії.

СБУ оприлюднила фрагменти листування Стахіва та його прибічників у Viber про плани вчиняти теракти та захопити владу в країні.

У 2023 році Стахів створив ГО "Обʼєднання правозахисників України". Він видавав членам організації "міжнародні посвідчення правозахисників", які не мають юридичної сили. За словами блогера, посвідчення "захищають" членів ГО від поліції, ТЦК та інших органів. Наразі організація займається нібито "визволенням людей із полону ТЦК".

  • Кирило Стремоусов із початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України підтримав російських військових. Під час окупації Херсона він очолив незаконне об’єднання “Комітет порятунку за мир та порядок”, а у вересні 2022 року отримав російський паспорт. За даними окупаційної влади, Стремоусов загинув у ДТП 9 листопада 2022 року.
  • Кирила Стремоусова засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів