Підтримати нас

Кінець великої афери?

Автор статті
18 листопада 2016 04:00
592
Поширити:

У вівторок Верховна Рада нарешті ухвалила законопроект 5390, який може вирішити проблеми з вкладниками сумнозвісного банку “Михайлівський”.

Закон встановлює запобіжники проти зловживань вкладами, а також вирішує питання відшкодування втрачених коштів. Епопея з виведенням з ринку банку “Михайлівський”, яка супроводжується численними протестами його вкладників у центрі Києва, мабуть, найяскравіше ілюструє нинішню ситуацію в банківському секторі. Тут показово все: власник банку, який хотів надурити всіх, а тепер “умив руки”; його зв’язки з владою, яка дивним чином проґавила момент, коли можна було втрутитись у ситуацію; власне нерозбірливість самих вкладників, котрі самі підставились у гонитві за більшими відсотками. У ситуацію показово був змушений втручатися президент, який, власне, і подав відповідний законопроект. Але тим самим на Банковій фактично констатували, що Нацбанк не впорався із ситуацією свого часу, коли її можна було вирішити малими силами.

Утім, ошукані 14 тисяч вкладників “Михайлівського” можуть нарешті зітхнути – після ухвалення законопроекту всі, хто вкладав гроші, зможуть отримати їх через Фонд гарантування вкладів. Фонд оцінює збитки від діяльності менеджменту банку в 5,2 мільярда гривень – саме на цю суму він подав відповідні заяви до правоохоронних органів. За словами прокурора Києва Романа Говди, вже накладено арешт на майно та активи на суму близько 2 мільярдів.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ