Підтримати нас

Херсонців запрошують до Луцька на фестиваль українського духу "Бандерштат"

Автор статті
12 липня 2016 07:16
662
Поширити:

5-7 серпня у Луцьку відбудеться десятий Всеукраїнський фестиваль українського духу «Бандерштат-2016».

На фестивалі працюватиме понад десять тематичних майданчиків: головна сцена, URBAN-stage, акустична нічна сцена, гутірки, літсцена, Bander Foood Fest, Bander night cimema, спортивні змагання, дитяче містечко, ярмарок, майстер-класи.

Відвідувачів Бандерштату пригощатимуть учасники Lutsk Food Fest, які представлятимуть українську і світову кухню.

На головній сцені зіграють відомі гурти: Брати Гадюкіни, Тартак, BRUTTO, O.Torvald, Jamala, Гайдамаки, Антитіла, Жадан та Собаки в комосі, Веремій, Morphine Suffering, АННА, Epolets, Stoned Jesus, херсонський гурт Роллікс, Фіолет, Карна, ARLETT, Freedom.

На фестивалі діятиме нова локація URBAN-stage. Це денний концертний майданчик, на якому виступатимуть представники альтернативної, важкої сцени України та близького зарубіжжя. Зокрема, уже оголошені гурти: ЗЛАМ, Farinhate, Septa, Merva, PINS, Sectorial та інші.

Тиха сцена працюватиме дві ночі поспіль, де близько десяти виконавців гратимуть повстанських та ліричних пісень. Серед учасників: Був'є, Арсен Мірзоян, Казанцев, Санмай, Патроничі, PianoExtremist, Гапочка та інші.

Репертуар кінотеатру просто неба включатиме ряд нових українських стрічок.

Гутіркова сцена «Бандерштату» буде дискусійним майданчиком, на якому обговорюватимуться нагальні питання захисту, збереження і примноження всього, що ми називаємо УКРАЇНСЬКИМ. Лекції читатимуть відомі у різних сферах українці.

Літературна частина фестивалю потішить ваш слух патріотичною, ліричною, драйвовою, справжньою поезією молодих, визнаних, незнаних, цікавих особистостей літературного простору України.

Для найменших відвідувачів буде організоване Дитяче містечко. Під наглядом матусь та волонтерів діти ліпитимуть з глини, плестимуть браслети, малюватимуть та гратимуться.

Традиційно багатогранною буде патріотично-виховна складова дійства, в рамках якої заплановано зустрічі з ветеранами УПА, представлення різних тематичних виставок та експозицій, лекції на тематику історії УПА та національних героїв України тощо.

Однією з головних ідей фестивалю Бандерштат є пропаганда здорового способу життя. Організатори не тільки забороняють продавати алкоголь і тютюн на території фестивалю, проносити заборонені речовини, чи проходити в нетверезому стані на фестиваль, а й організовують багато різноманітних спортивних локацій та змагань до і під час фестивалю.

Як дістатися?

У парні числа з Херсона до Луцька курсує потяг №263, тож найзручніше буде вирушити саме цим потягом 4 серпня.

Які є додаткові можливості для херсонців на фестивалі?

Херсонці також можуть взяти участь у ярмарку майстрів на фестивалі. Для продажу власних виробів на Бандерштаті необхідно попередньо зареєструватися на участь у ярмарку до 1 серпня. Подробиці на офіційному сайті www.bandershtat.org.ua.

Також фестиваль запрошує представників ЗМІ до участі. Журналісти отримують безкоштовну перепустку на всі дні ювілейного Бандерштату. Подробиці щодо акредитації так само на офіційному сайті фестивалю.

Регіональне представництво фестивалю "Бандерштат" у Херсоні

З будь-яких питань щодо фестивалю звертайтеся у Херсоні за телефонами: 0664182807 та 0964127607 (Наталя Ткачова).

Більше інформації - на сторінках "Херсон їде на Бандерштат!" у соціальних мережах фейсбук та вконтакте.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ