Підтримати нас

Херсонщина використала лише 18% коштів на реформу «Нова українська школа»

Автор статті
29 липня 2019 10:30
754
Поширити:

На Херсонщині ОТГ та райони використали лише 18% коштів, виділених з обласного бюджету на реалізацію реформи «Нова українська школа», тож підготовку до нового навчального року на місцях необхідно активізувати.

Про це йшлося на селекторної наради щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області, повідомляє пресслужба Херсонської ОДА.

«Кошти на покращення освітньої галузі є, і діти повинні відчувати піклування держави про них. Прошу очільників на місцях активізуватися й розпочати закупівлю меблів, мультимедійних дощок, дидактичних матеріалів, аби школярі й студенти могли комфортно засвоювати знання під час освітнього процесу», - сказав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Як зазначалося на нараді, у квітні в райони й ОТГ області були передані кошти на реалізацію освітньої реформи, але на сьогодні вони використані в обсязі 18%. Деякі райони досі не розпочали використання виділених з обласного бюджету коштів.

Також, за словами директора департаменту освіти, науки та молоді ОДА Євгена Криницького, 8 лютого з обласного бюджету на місця було передано кошти на облаштування ресурсних кімнат. Нині з наявних в області сорока кімнат повністю облаштовано тільки п`ять.

Через це він наголосив, що переважна більшість районів чомусь не використовують виділені кошти за призначенням.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ