Підтримати нас

Хакери з РФ намагаються отримати доступ до сайтів українських держорганів

Автор статті
17 березня 2019 17:00
768
Поширити:

Напередодні проведення виборів президента України активізувалися російські хакерські угрупування – фіксуються масові спроби отримати доступ до мереж українських державних органів.

Як заявив глава Кіберполіції Сергій Демедюк, росіяни намагаються поширювати шкідливі програми, які вони вже використовували під час атак на об'єкти критичної інфраструктури, повідомляє ZN.UA.

"Є спроби "протестувати" атаками сайт Центральної виборчої комісії та отримати інформацію про внутрішню її мережу", - підкреслив він.

Крім того, Демедюк зазначив, що співробітники кіберполіції зафіксували на закритих форумах "багато замовлень на здобуття актуальних баз даних, в тому числі і бази даних наших виборців, але поки що не володіємо інформацією про те, що хтось із замовників отримав бажане".

"Нещодавно ми допомагали відбитися від атак Міністерству агрополітики і Мін'юсту. Також вони систематично штурмують суди. І це я назвав лише ті три органи, які до нас звернулися за останній тиждень", - заявив він.

У той же час, глава Кіберполіції додав, що "останнім часом системним атакам піддавалися всі центральні органи виконавчої влади, в тому числі і ті, що знаходяться під захистом Держспецзв'язку" з метою проникнути в їх мережу. Однак жодна з цих атак не досягла успіху, запевнив Демедюк.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ