Підтримати нас

Керувати школою в Каховці окупанти призначили авторку віршів із Севастополя

Vgoru
Автор статті
07 липня 2022 19:23
1,326
Поширити:

Директоркою загальноосвітньої школи №4 в тимчасово окупованій Каховці стала Надія Антонова-Маковик. Її представили викладачам 6 липня.

Антонова-Маковик приїхала до Херсонщини з окупованого Севастополя. А ще - пише та викладає на YouTube власні вірші про кохання, а також про «побєдобесиє» та інші сюжети з російської пропаганди. Про це пише Центр журналістських розслідувань.

Представляти новоспечену «директорку» до школи приїхала колаборантка Ірина Махньова, яка називає себе «начальницею відділу освіти» Каховки.

«Махньова розповідала, як тепер у школі все буде прекрасно. Але ми попросили її показати наказ або будь-який інший документ, що тепер саме Надія Антонова-Маковик керуватиме закладом. Махньова роздратовано відповіла, що ніякого наказу нема, але якщо потрібно, то вона його нам «намалює і приліпить». Ще вона сказала, що ми всі «низкоинтеллектуальные люди, которые не видят сути». Це всіх обурило. Всі вчителі встали і пішли. Та й співпрацювати з цими незрозумілими «призначенцями» ніхто не мав жодного бажання», – на умовах анонімності розповіли співробітники Каховської школи №4.

У своїй біографії Надія Антонова-Маковик написала, що є уродженкою Нью-Йорка Донецької області. У 1991 році закінчила російський Ярославський педагогічний інститут. Працювала психологинею і викладачкою педагогіки. На початку 2000-х років деякий час працювала у відділі освіти Каховської райдержадміністрації, а також у Роздольненській школі Каховського району. До свого повернення на Херсонщину довгий час жила в тимчасово окупованому Севастополі. А вже в червні почала брати активну участь у пропагандистських заходах російських окупантів у Каховці – зокрема, запам’яталась антиукраїнським виступом на урочистостях 22 червня біля місцевого «вічного вогню».

«Спочатку вона з’явилась у селі Роздольному Каховської територіальної громади. З місяць тому її там представили «директоркою» місцевої школи. Однак залишатись у Роздольному вона не хотіла і мріяла перейти на якусь вищу посаду до Нової Каховки. Мабуть, саме так вона потрапила до нашого міста. Надія Антонова-Маковик дружить з Іриною Махньовою. Зараз вони разом тероризують вчителів. Сама ж Махньова не вміє навіть спілкуватися з людьми. Коли їй в розмові з кимось щось не подобається, вона тут же набирає «поліцію». Тобто, замість аргументів просто викликає поліцаїв», – розповіли освітяни Каховки.

Надія Антонова-Маковик знаменита у вузьких колах своїми численними віршами про кохання. На порталі «Стихи.ру» є її профіль, на якому опубліковано понад 700 творів. Має вона й власний YouTube-канал, де викладає «пісні в авторському виконанні». Серед її віршів: «Любила тех, кто предавал», «Навсегда в плен любви попала». Однак трапляються також у неї й віршики про «побєдобєсіє», президентів США та про інші популярні сюжети російської пропаганди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ