Підтримати нас

Telegram заблокував офіційні боти, які протидіяли військовій агресії РФ проти України  

29 квітня 2024 08:52
404
Поширити:
Фото: Pexels

28 квітня telegram заблокував офіційні боти, які протидіяли військовій агресії РФ проти України. Зокрема, також заблоковано "Головний бот розвідки".

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України. 

За їхньою інформацією, це відбулось всупереч правилам, що діяли в месенджері.

“Всупереч блокуванню нашого бота – ваші персональні дані в безпеці. Втім, попереджаємо, що (ред. окупаційна влада) створює боти зі схожими назвами. Не надсилайте на них жодних персональних даних”, – йдеться у матеріалі. 
 ГУР зазначає, що наразі доступні канали для зв'язку: 
  • офіційна пошта: gur_official@proton.me;
  • signal: +38 096 945 53 41
  • whatsApp: +38 096 945 53 41.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору”  експерт з інформаційно-комунікаційних інтернет-технологій Юрій Антощук повідомив про те, що російський програміст і підприємець, один із розробників месенджера telegram Павло Дуров говорив про посилену перевірку чатів в месенджері для протидії дезінформації. Він не вказував про їх блокування.

"Рада національної безпеки і оборони України знайшла важелі з впливу співпраці та просто видалила чат-боти", – додав Антощук. 
  • Пропагандистський телеграм-канал “Херсонка.ру” з понад ста тисячами підписників, який діяв для жителів окупованої Херсонської області, припинив свою діяльність з невідомої причини.
  • Експерт із кібербезпеки Віталій Якушев розповів, що Україна не має технічних можливостей глушити сигнал російського кабельного та супутникового телебачення та операторів мобільного зв’язку на окупованих територіях.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів