Підтримати нас

Україна не може технічно протистояти російському ТБ на окупованих територіях, – експерт із кібербезпеки

Вгору
Автор статті
21 лютого 2024 11:18
301
Поширити:

Україна не має технічних можливостей глушити сигнал російського кабельного та супутникового телебачення та операторів мобільного зв’язку на окупованих територіях. 

Про це в ефірі «Українського радіо» повідомив експерт із кібербезпеки Віталій Якушев.

«На жаль, ми не можемо перешкоджати цьому сигналу тривалий час, адже це складно й дорого», – зазначив Якушев.

За його словами, Росія спрямувала на це багато коштів. Навіть, якщо знищувати обладнання, все одно його замінять чи полагодять.
На думку експерта, Україна має надати людям, які залишаються на захоплених землях, зокрема на Херсонщині, інші канали інформації.

«Україна повинна мати державну політику та активно протидіяти російській пропаганді на інформаційному фронті», – сказав Якушев.

  • Раніше ГУР інформував, що представники незаконної влади на окупованих територіях Херсонської області вже встановили понад 200 базових станцій російського мобільного зв’язку.
  • Інститут вивчення війни повідомляв, що російська влада встановила 17 тисяч 735 комплектів супутникового телебачення “Руський мир”, які охоплюють понад 80 відсотків окупованої території Херсонської області.
  • У коментарі Медіаплатформі “Вгору” представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області Сергій Мовчан казав, що очистити радіоефір від російського мовлення вдасться лише після деокупації лівобережжя Херсонщини.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ