Підтримати нас

На окупованій Херсонщині закрився пропагандистський телеграм-канал з понад 100 тисячами підписників

28 квітня 2024 17:24
222
Поширити:
Фото: Christian Wiediger / Unsplash

Пропагандистський телеграм-канал “Херсонка.ру” з понад ста тисячами підписників, який діяв для жителів окупованої Херсонської області, припинив свою діяльність із невідомої причини.

Про це повідомляє херсонське видання Кавун.City.

Зазначається, що на каналі повідомили про припинення публікації новин із 1 травня. Натомість підписників каналу закликають підписатись на інший пропагандистський телеграм-канал.

Канал “Херсонка.ру” був одним із головних пропагандистських каналів на окупованій Херсонщині й позиціював себе як “головний новинний портал Херсонської області”. 

Журналісти зазначають, що канал “Херсонка.ру” веде на однойменний сайт.

"І там вже інформація подана більш детально. Володіють цим сайтом і пишуть на ньому не місцеві мешканці, а росіяни. Сайт зареєстрований як ЗМІ за російським законодавством. Веде його така собі Марина Ломова (представлена як головна редакторка). Офісом редакції зазначають Москву, юридичною адресою – Смоленськ", – додає видання.
  • Україні складно заглушити мовлення російських ЗМІ на окупованих територіях. Однак фахівці зазначають, що на цих територіях інформацію можна отримувати через супутникове мовлення, інтернет і соціальні мережі. Також через ефірне радіомовлення в діапазоні довгих, середніх та коротких хвиль.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ