Підтримати нас

"Картоплю продають по 60 грн за кілограм"- киянка розповіла про ціни в Нідерландах

08 вересня 2017 13:33
594
Поширити:

Важливим ритуалом у Голландії є родинні вечері, які проходять кожен день. Всі збираються за столом, діляться подіями за минулий день і вперше за день їдять гарячі страви. Весь інший час голландці вважають бутерброди. Про це розповідає українка Вікторія Старовойтова, три роки живе у Нідерландах.

За словами жінки, у Нідерландах є супермаркети різної цінової політики та спрямованості. Найдорожчі екологічні та біо-маркети, повідомляє obozrevatel.

"Мені дуже подобається, що тут неможливо полишити магазин з порожнім кошиком, якщо твій бюджет обмежений. У будь-якому супермаркеті представлені кілька цінових сегментів на одні і ті ж продукти. Найдешевші - власні марки супермаркету. Вони бувають економ і преміум. Найчастіше, преміум може бути дорожче, ніж у лідерів ринку. Грубо кажучи, ви можете купити яйця за ціною від 1,39 євро власної марки і до 2,69 тієї ж власної марки, але вже з маркуванням "біо" за 10 шт. А можете купити 30 штук за 3,34 євро", - розповідає Вікторія Старовойтова.

Чим більше купувати, тим дешевше виходить в перерахунку на кілограм. У багатьох супермаркетах ціни вказують за 100 або 500 грам.

"2 курячих філе, вагою в 240 гр коштуватимуть 3 євро, в той час як 600 гр того ж філе обійдуться в 5 євро. Літр молока в середньому коштує 1 євро, а ціна за 2 літри буде варіюватися від 1,39 євро до 2,4, в залежності від виробника. Картоплі тут таке різноманіття, що давати ціни на неї марно. В середньому, це 2 євро за кілограм. Але можна в турецьких магазинах купити за 3 євро 5 кг. Все залежить від сорту картоплі. Хліб можна купувати напівфабрикатний, і випікати самостійно, можна купувати звичайний хліб, а можна з власної пекарні при супермаркеті. Звичайно, останній найдорожчий. Хліб обійдеться від 55 євроцентів за половинку, і до 2,75 євро, в залежності від виробника і ваги, - каже Вікторія Старовойтова.

Овочі краще купувати в турецьких магазинах, тому що там на них ціна в звичних кілограмах, і асортимент хороший. В середньому, кг огірків коштує 2,3 євро, помідорів близько 2 євро. Яблука варіюються від 1 євро за кг і до 2,75. Пучок петрушки, кропу, м'яти по 35 євроцентів. В супермаркетах зазвичай дорожче. Так само в турецьких магазинах величезний вибір круп. Навіть гречки буває 2-3 варіанти."

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ