Підтримати нас

Каховську гідроелектростанцію будуть відновлювати після деокупації Херсонщини

Vgoru
Автор статті
30 червня 2023 16:50
1,848
Поширити:

Укргідроенерго ставить перед собою завдання після деокупації Херсонщини відновити та підняти рівень води в Каховському водосховищі до 12,7 метра, що забезпечить роботу водозабору для ЗАЕС та інших водозаборів на березі водосховища.

Про це повідомило Укргідроенерго.

“Після підриву гідроелектростанції Україна втратила близько 14,4 куб.км води, що становить 35% річної норми стоку річки Дніпро. Обʼєм Каховського водосховища до теракту складав близько 20 куб. км. Залишок водосховища станом на сьогодні становить 5,5 куб. км. Рівень води в річищі Дніпра біля станції наразі менше ніж 2 м», – розповів Директор Каховської ГЕС Олег Пащенко.

Також він зазначив, що до початку повномасштабного вторгнення Каховське водосховище живило близько 6 тис.кв.км полів, на яких вирощували та збирали до 2 млн тонн зерна на рік.

“Ми втратили 335 МВт потужності відновлюваної енергетики України, які виконували функцію маневрових у пікові години навантаження, у тому числі як для сонячних і вітрових електростанцій у Херсонській та Миколаївській областях», – наголосив Олег Пащенко.

До руйнування через Каховський гідровузол проходили стратегічні автомобільний, залізничний мостові переходи та газопровід, які зʼєднували лівий та правий береги. Під час будівництва тимчасової греблі також будуть враховані заходи для відновлення цих сполучень.

Підрив росіянами Каховської ГЕС: збитків завдано щонайменше на 2 млрд доларів.

Громадяни України, яким виповнилося 18 років, і які виїхали з тимчасово окупованих територій, можуть вʼїхати в Україну на підставі свідоцтва про народження або навіть за його копією. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ