Підтримати нас

В'їзд на територію України за свідоцтвом для громадян, які виїхали з ТОТ

Vgoru
Автор статті
30 червня 2023 10:42
1,080
Поширити:

Громадяни України, яким виповнилося 18 років, і які виїхали з тимчасово окупованих територій, можуть вʼїхати в Україну на підставі свідоцтва про народження або навіть за його копією. 

Про це повідомили Мінреінтеграції зі слів віцепремʼєрки, міністра з питань тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Оформлення документів для цих осіб надалі буде проводитися на основі перевірки інших посвідок і здійснення відповідної процедури ідентифікації особи.

«Прикордонна служба на сьогодні впускає людей без паспортів. Ми знаємо, що робить ворог: він спеціально позбавляє наших людей українських паспортів, щоби вони не могли в’їхати”, – розповіла Верещук проєкту Радіо Свобода.

Також вона попросила звертатися безпосередньо до прикордонників.

Як повідомила віцепрем'єрка, то в них з агенцією ООН у справах біженців розроблений цілий алгоритм на випадок, коли в людей немає грошей, житла та треба виготовити паспорт.

“Отже: навіть за свідоцтвом про народження, навіть за копією свідоцтва про народження вони можуть в’їхати”, – зазначила Ірина Верещук. 

Гаряча лінія Мінреінтеграції з кризових питань працює цілодобово за номером 1548.

Нагадуємо, що окупанти примушують мешканців підтоплених населених пунктів тимчасово захоплених районів Херсонської області отримувати паспорти РФ.

Окупаційна адміністрація визначила 1 вересня цього року кінцевим терміном для отримання російського паспорта на лівобережжі Херсонщини. До того ж росіяни вимагають обов'язкову письмову відмову від українського паспорта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ