Підтримати нас

Окупанти примушують мешканців підтоплених міст і сіл на Херсонщині брати громадянство РФ

Vgoru
25 червня 2023 09:45
1,187
Поширити:

Окупанти примушують мешканців підтоплених населених пунктів тимчасово захоплених районів Херсонської області отримувати паспорти РФ. Вони користуються їхнім скрутним становищем. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву 24 червня.

Представники окупаційної адміністрації видають «житлові сертифікати» та виплачують соціальні гроші на придбання житла лише тим постраждалим окупованої території, які оформили російське громадянство, інформують у Центрі. 

У всіх інших вимагають написати заяву на отримання паспорта й лише тоді обіцяють розглянути питання щодо надання допомоги.

Нагадаємо, у селищі Каланчак Скадовського району, у приміщені центральної районної лікарні, окупанти облаштували військовий шпиталь. У ньому перебувають близько 100 російських військовослужбовців. Медпрацівникам надавати медичну допомогу цивільним заборонили.

Рівень підтоплення продовжує знижуватися. Вода перевищує норму на 3 см. З початку доби рівень знизився на 3 см. Підтопленими залишаються два населені пункти (2 будинки) на правобережжі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово окупованому лівобережжі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ