Підтримати нас

Jerry Heil подала свою пісню про викрадених РФ українських дітей на Grammy

10 вересня 2024 13:29
204
Поширити:
Фото: Jerry Heil

Співачка і представниця України на Євробаченні 2024 Jerry Heil подала свою пісню #AllEyesOnKids ("Усі погляди на дітей") на музичну премію Grammy 2025, щоб привернути міжнародну увагу до викрадення українських дітей Росією.

Про це співачка повідомила на своїй сторінці в інстаграмі.

“Тема викрадених Росією українських дітей занадто мало підійматися в інфополі, вона заслуговує міжнародного розголосу і GRAMMY один з кращих способів досягти цього!”, – написала Jerry Heil.

Співачка поширювала історії дітей, які стали жертвами Росії. Зокрема, там була історія 14-річної Даяни з Херсона, яка розповіла, що їх змушували співати гімн Російської Федерації, особливо коли приходили з перевіркою.

Вона зазначає, що понад 30 тисяч українських дітей незаконно вивезли до РФ. Лише 388 повернулися додому.

“Я хочу, щоб цей трек став голосом кожної дитини, яка мріє про повернення додому. І щоб кожен, хто його почує, відчув цей біль, але також і надію, що одного дня всі ці діти знову опиняться в обіймах своїх рідних.”, – йдеться в дописі.

Разом із піснею Jerry Heil представила соціальний ролик. Головною героїнею стала 14-річна Кіра Обедінська з Маріуполя. Дівчинку виховував батько. Він загинув під час обстрілів російських військових. Коли дівчинка намагалася виїхати із захопленого міста, вона підірвалася на розтяжці. Російські окупанти вивезли Кіру до окупованого Донецька. Завдяки зусиллям дідуся, дівчинці вдалося повернутися в Україну.

  • 23 та 24 серпня Київський театр "Золоті ворота" відкрив сезон виставою "Я повернуся" за п'єсою Оксани Гриценко. У ній йдеться про підлітків, яких незаконно депортували з Херсона.
  • У коментарі “Вгору” правозахисник Павло Лисянський розповів, що основною ідеологинею вивезення українських дітей була віцеспікерка російської Держдуми Анна Кузнєцова. Саме вона лобіювала ідею депортації дітей Путіну. Та коли на нього видали ордер на арешт, вона запропонувала розв'язання цієї проблеми: створити парламентську комісію, яка б звинувачувала у злочинах проти дітей України.
  • Станом на березень 2024 року в Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію.
  • За даними ООН, станом на листопад 2023 рік українська влада проінформувала, що, за винятком поодиноких випадків, більшість дітей із Херсонського обласного будинку дитину ще залишаються на підконтрольній РФ території.
  • Британська агенція новин Reuters повідомляла, що Росія засекретила дані про дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ.
  • СБУ повідомила про підозру депутатці держдуми РФ Яні Лантратовій та Інні Варламовій, що є дружиною голови фракції у федеральних зборах РФ Сергія Миронова. Вони незаконно вивезли двох неповнолітніх дітей із Будинку дитини під час окупації Херсона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів