Підтримати нас

У Києві показали виставу про підлітків, яких незаконно депортували з Херсона

25 серпня 2024 10:00
190
Поширити:
Фото зі сторінки Київського театра "Золоті ворота"

23 та 24 серпня Київський театр "Золоті ворота" відкрив сезон виставою "Я повернуся" за п'єсою Оксани Гриценко. У ній йдеться про підлітків, яких незаконно депортували з Херсона.

Про це розповіли на сторінці театру.

Зазначається, що режисерка вистави – Анна Турло. 

“Четверо чудових акторів створили виставу, тема якої набагато ширша за життєві історії, що описані в камерній п'єсі. Ця вистава, місцями дуже смішна та драйвова, вся – біль. Тому що розповідає про примусове депортування дітей із Херсону до Криму, утримування їх там, перешкоджання поверненню до батьків і посилене зросійщення”, – йдеться у дописі. 

Сюжет вистави розповідає про підлітків, які пробули у таборі “Гармошка” вісім місяців:

“Крим, море, справжня дружба – їхні пригоди були наповнені всім, крім одного: вони не знали, коли повернуться додому. Чи усвідомлювали діти, що їх депортували, в таборі утримують незаконно, а їхній дім – окупована територія?”

Актори, які брали участь у виставі – Анастасія Бабій, Катерина Вишнева, Наталя Телли та Роман Кучерявенко.

Вистава створена в межаж гранту Українського культурного фонду. 

  • З початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України “Save Ukraine” вдалося повернути з території РФ 446 дітей.
  • В інтерв'ю британському виданню “The Times” Микола Кулеба розповів про дітей, яких вдалось повернути на підконтрольну Україні територію, серед них двох братів Володимира та Олександра.
  • Станом на березень 2024 року в Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію.
  • Британська агенція новин Reuters повідомляла, що Росія засекретила дані про дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів