Підтримати нас

Із бригад «швидкої» зникнуть лікарі

Автор статті
17 серпня 2016 01:55
597
Поширити:

Лікарів збираються замінити парамедиками – фельдшерами без вищої освіти. Як стало відомо, в.о. міністра Уляна Супрун вже збирала нараду, на якій обговорювалася реформа екстреної медицини.

За задумом Супрун, парамедики замінять лікарів у швидких. Мова йде і про скорочення медичних бригад. Зараз у більшості машин по три-чотири людини: лікар, фельдшер, санітар (не завжди) і водій. Але їх кількість хочуть зменшити до двох – прибрати лікарів, а залишити лише фельдшера і санінструктора-водія. Куди підуть лікарі зі швидких, незрозуміло. Звучать ідеї перекваліфікувати їх у сімейних лікарів.

“Якщо зважаться на це, ми влаштуємо страйк і підемо до Києва відстоювати свої права, – говорить голова Незалежної профспілки працівників швидкої медичної допомоги Запоріжжя Анатолій Сидоренко. – Вони збираються повністю ламати систему роботи. Зараз головне завдання екстреної медичної допомоги – привезти до пацієнта лікаря. Лікар ставить діагноз і надає першу допомогу. МОЗ же пропонує впровадити американський досвід – якнайшвидше доставляти пацієнта до лікаря. Але Україна – не США, і у нас зовсім інша ситуація”. При тому, що в Україні смертність від серцево-судинних захворювань становить 64%, кардіобригади почали скасовувати. Наприклад, у  Києві від них уже відмовилися.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ