Підтримати нас

ISW: біля островів на лівому березі Дніпра збільшилася кількість бойових операцій

06 травня 2024 07:15
373
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Біля села Кринки Херсонської області та на острові Нестрига, що розташований у дельті Дніпра, тривають позиційні бої та збільшилася кількість бойових операцій.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У матеріалі зазначається, що російський військовий блогер повідомив про те, що у військових РФ не вистачає систем радіоелектронної боротьби та вони мають проблеми з евакуацією особового складу.

  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про те, що ЗСУ вдалося просунутися в районі селища Велетенське Херсонської області та встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі.
  • Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук зазначив про те, що встановлений контроль підрозділам ЗСУ над островом Нестрига покращить контрдиверсійні заходи.
  • Нещодавно в ефірі Медіаплатформи “Вгору” Дмитро Плетенчук повідомив про те, що військові не спостерігають ознак утворення наступального угрупування на Херсонському напрямку. Наразі вони намагаються витіснити плацдарми на лівобережжі в районі села Кринки та острова Нестрига.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ