Підтримати нас

Інститут нацпам'яті попередив Adidas про символіку СРСР

Автор статті
10 травня 2018 00:00
663
Поширити:

Український інститут національної пам'яті в листі до дочірнього підприємства Adidas-Україна нагадав про відповідальність за поширення в країні продукції з використанням заборонених символів комуністичного тоталітарного режиму.

"Ідея виготовити одяг, прикрашений нацистською свастикою, не мала б шансів на втілення в компанії Adidas. Для жителів України та інших країн таким же порушенням є використання радянської символіки під якою загинули мільйони наших земляків", - говориться в зверненні глави інституту нацпам'яті Володимира В'ятровича.

Зазначається, що в разі виявлення фактів розповсюдження подібних товарів компанії Adidas на території України відомство буде звертатися до правоохоронних органів для притягнення до відповідальності винних осіб.

В інституті нацпам'яті нагадали, що в Україні діє Закон Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і заборона пропаганди їхньої символіки.

Кримінальний кодекс передбачає обмеження волі терміном до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої за публічне використання зазначеної символіки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ