Підтримати нас

Імовірно, російські війська розгортають нову дивізію на лівобережжі Херсонщини, – Британська розвідка

Vgoru
Автор статті
30 листопада 2023 10:27
755
Поширити:

Повітряно-десантні війська Росії (ВДВ), ймовірно, розгортають новосформовану 104 гвардійську повітряно-десантну (ГАД) дивізію на окупованій території Херсонської області.

Про це повідомила Британська розвідка.

Як пишуть у зведенні, у серпні 2023 року міністр Росії Сергій Шойгу оголосив про плани щодо відновлення 104 дивізії, яку в 1998 році скоротили до бригади.

Зазначається, швидше за все, до її підпорядкування входять 337 полк, додатковий маневровий полк і 52 полк й артилерійська бригада. 

За інформацією розвідки, з додаванням 104-ї ГАД кількість дивізій у бойовому порядку ВДВ збільшиться до п’яти.

Дивізія, ймовірно, буде погано навчена і навряд чи відповідатиме колишнім елітним стандартам ВДВ, йдеться в повідомленні.

“Майже напевно, за бригадою пильно слідкуватиме російський генерал, який відповідальний за Херсонський напрямок, генерал-полковник Михайло Теплинський –  командувач ВДВ”, –  зазначають в Міноборони Британії.

Нагадуємо, в районі окупованих Кринків один із підрозділів російських окупаційних військ відмовився виконувати наказ штурмувати позиції ЗСУ.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що на лівобережжі Херсонщини дезертували близько 20 військовослужбовців російських окупаційних військ зі складу 144 окремої мотострілецької бригади ЗС РФ.

Як повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), 29 листопада, ЗСУ продовжили наземні атаки на лівобережжі Херсонщини та просунулися.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ