Підтримати нас

ISW: українські військові просунулися на лівобережжі Херсонщини

Vgoru
30 листопада 2023 08:53
546
Поширити:

Як повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), 29 листопада, ЗСУ продовжили наземні атаки на лівобережжі Херсонщини та просунулися.

Посилаючись на російські джерела, у новому звіті йдеться про те, що українські військові просунулися на південний захід від Кринків і закріпилися в сусідньому лісовому масиві.

Крім того, російські військові блогери стверджують, що  українські сили продовжують перекидати нові штурмові групи на лівий берег і що під Кринками діє від 300 до 400 військових.

Постійні заяви Росії про прибуття підкріплень з української сторони на східний берег річки Дніпро свідчать про те, що російські війська намагаються перешкодити зусиллям України зміцнити свої позиції на Лівобережжі, йдеться в дописі.

Також, аналітики зі слів російських військових блогерів, пишуть, що під Кринками тривають бої. Армія РФ по цьому району завдає ударів авіацією та артилерією.

Раніше аналітики ISW, спираючись на російські джерела писали, що нібито в результаті контратаки армія РФ в районі Кринків на лівобережжі Херсонщини відбила деякі невизначені позиції. Але у новому звіті аналітики стверджують, що не спостерігали візуального підтвердження цієї заяви.

Також у районі окупованих Кринків один із підрозділів російських окупаційних військ відмовився виконувати наказ штурмувати позиції ЗСУ. 29 листопада, у Генштабі повідомили, що поблизу окупованої Піщанівки на Херсонщині за тиждень ЗСУ ліквідували 30 російських військових.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ