Підтримати нас

Поблизу Кринків на Херсонщині один із підрозділів російської армії відмовився штурмувати позиції ЗСУ – Генштаб

Автор статті
29 листопада 2023 10:30
1,054
Поширити:

У районі окупованих Кринків Херсонської області один із підрозділів 810 окремої бригади морської піхоти російських окупаційних військ відмовився виконувати наказ іти на штурм позицій Сил оборони України. Вони мотивували свою відмову відсутністю координації з артилерією, розвідувальних даних та поганою погодою.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.  

За його словами, проведенню штурмових дій російських військових також ускладнюють мінні загородження, які встановили самі російській військові. 

Карти цих мінних подій засекречені, а інформацію штурмовим підрозділам передають тільки за квадратами й без чітких координат. 

“Так, упродовж місяця підривів на власних мінах втрати російської 810 бригади морської піхоти становлять близько 50 окупантів”, – сказав Андрій Ковальов.

Раніше речник Генштабу ЗСУ говорив, що за тиждень на Херсонському напрямку відбулося понад 440 бойових зіткнень між українською та російською арміями. 

Раніше аналітики ISW, спираючись на російські джерела писали, що нібито в результаті контратаки армія РФ в районі Кринків на лівобережжі Херсонщини відбила деякі невизначені позиції. Але у новому звіті аналітики стверджують, що не спостерігали візуального підтвердження цієї заяви.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ