Підтримати нас

Яку допомогу можуть отримати жителі Бериславської громади на Херсонщині

01 червня 2024 07:37
171
Поширити:
Фото Олександра Корнякова "Вгору"

Кожного місяця у Бериславській громаді збирають заявки на отримання допомоги у разі поранення чи загибелі родича. Їх надходить близько 30-35.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив начальник Бериславської міської військової адміністрації Олександр Алчієв.

Жителі Бериславської громади на Херсонщині можуть отримати 10 тисяч гривень на лікування, якщо отримали поранення. Також 20 тисяч гривень виплачують сім'ям загиблих і 5 тисяч на поховання.

За його словами, в цьому році прийняли допомогу військовослужбовцям з Бериславської громади та їхнім сім'ям. Однією з умов є місце реєстрації в громаді. 

У Бериславській громаді, зокрема в Бериславі працюють представники Управління соціального захисту населення, де приймають документи для оформлення допомоги. 

Алчієв додав, що комісія збирається кожного місяця, в ній є лікар. Вони вирішують щодо суми компенсації.

Окрім цього, волонтери надають харчові продукти. У квітні завезли засоби гігієни. Люди постійно мають потребу в ліхтариках та павербанках. Адже світла немає з жовтня 2022 року. Цю проблему намагаються вирішити генераторами. Близько 200 генераторів надали на 3-4 господарства та 20 літрів бензину до них, розповів начальник Бериславської МВА.

  • В ефірі “Вгору” Олександр Алчієв повідомляв, що наразі в Бериславі Херсонської області залишається близько 1 тисячі 200 людей, в Бериславській громаді – 2 тисячі 100. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів