Підтримати нас

Якими месенджерами безпечно користуватися жителям окупованих територій

23 червня 2024 16:20
292
Поширити:
Фото: Depositphotos

Серед найпоширеніших месенджерів, якими користуються місцеві жителі окупованих територій України: Telegram, VK, WhatsApp та Viber. 

Про те, якими з них безпечно користуватись, розповіли активісти руху спротиву “Жовта стрічка”.

Найбезпечнішим, на думку активістів, є WhatsApp. Він автоматично здійснює наскрізне шифрування для всіх повідомлень, акаунт у месенджері складно зламати й це відбувається нечасто.

Друге місце між собою ділять Viber та секретні чати Telegram. Секретні чати Telegram безпечніше у технічному плані, проте українським військовим і держслужбовцям користуватися цим додатком не рекомендовано.

У Viber же часті випадки зламу акаунтів і вони в рази переважають злами Whatsapp.

Що стосується месенджера від російської соцмережі VK, то ним користуватися не радять. Адже через нього збирається дуже багато даних, які потрапляють до російських спецслужб.

“В цілому, навіть більш захищеними ніж WhatsApp наразі є Signal та Threema. Проте наявність на телефоні Signal одразу змусить росіян підозрювати вас у зв'язках із ЗСУ й Україною, а Threema платна. Тож оптимальний, непідозрілий і доволі безпечний варіант – WhatsApp”, – пояснюють активісти.
  • Нещодавно у селі Чулаківка на лівобережжі Херсонщини російські військові запустили телебачення і радіо.
  • Експерт із кібербезпеки Віталій Якушев розповів, що Україна не має технічних можливостей глушити сигнал російського кабельного та супутникового телебачення та операторів мобільного зв’язку на окупованих територіях.
  • У звіті Інституту вивчення війни йшлось про те, що незаконна влада встановила 17 тисяч 735 комплектів супутникового телебачення “Руський мир”, які охоплюють понад 80 відсотків окупованої території Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів