Підтримати нас

Як окупаційна влада Херсонської області наповнює незаконний бюджет

22 жовтня 2024 17:22
59
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Ділова активність на окупованій Херсонщині мінімальна, окрім аграрного сектору. Але й той сплачує небагато податків, адже усе працює переважно за схемами.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

За його словами, у російської влади є претензії до окупаційної адміністрації щодо оподаткування.

“Я так розумію, у росіян були зовсім інші плани, вони хотіли збирати значно більші суми. Звісно, податки надходять переважно від бюджетників, яких фінансують саме з російської “казни”. Це – основне джерело наповнення місцевого окупаційного бюджету, ще – субвенції з Москви”, – розповідає Соболевський.

Також він зазначив, що українська сторона фіксує системні затримки виплати заробітних плат на лівобережжі, виплати значно менших сум, ніж були обіцяні, – без премій чи надбавок.

“Іноді в ці процеси втручається окупаційна прокуратура, питання вирішується в ручному режимі, потім вони звітують, що, мовляв, відреагували. Це – масове явище, останніми місяцями таких повідомлень було значно більше, ніж раніше”, зазначив посадовець.
  • На окупованому лівобережжі Херсонщини незаконна влада націоналізує будинки, які вимушено залишили місцеві жителі. Туди заселяють сім’ї російських військових та спеціалістів, зокрема, вчителів та лікарів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів