Підтримати нас

Що відбувається із покинутими будинками на окупованому лівобережжі Херсонщини

15 жовтня 2024 16:14
79
Поширити:
Фото: anga.ua

На окупованому лівобережжі Херсонщини незаконна влада, нібито націоналізує будинки, які вимушено залишили місцеві жителі. Туди заселяють сім’ї російських військових та спеціалістів, зокрема вчителів та лікарів.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

За його словами, якщо власник не з’явився із документами переоформити житло за російськими законами – окупаційна влада його відбирає.

Це роблять і для того, щоб тиснути на людей, перешкоджати їх виїзду, а також повертати тих, хто виїхав.

“Людина знає, що вона туди не може заїхати, це буде для неї небезпека, але вона  сприймає психологічно ці слова – “у мене забрали”. Вони на цьому грають та намагаються заманювати людей. Когось, кого заманили, вони побили, мені такі випадки розповідали. Когось у підвал кинули, когось катували, когось – ні. Хтось зміг продати та виїхати, хтось ні, по-різному”, – розповів Данилов.

Він також додав, що відбираючи житло віддають перевагу великим населеним пунктам, наприклад,  Генічеську та Скадовську.

  • 7 червня окупаційна влада Херсонщини повідомила, що нібито виявила на території окупованої Херсонської області житлові приміщення, що нібито мають ознаки “безхазяйного” майна. Щоб виключити житло зі списку, власники житла зобов'язані протягом 30 днів з'явитися до окупаційного Міністерства майнових і земельних відносин Херсонської області у Генічеську з документами (паспорт громадянина РФ та документами з правом власності на житлове приміщення).
  • Незаконна влада Херсонської області опублікувала список нерухомості (будинки та квартири) жителів окупованого Скадовського району, яку без підтвердження власності незаконна влада візьме на облік як таку, що не має господаря.
  • Окупаційна влада на лівобережжі Херсонщини примушує місцевих жителів переоформлювати право власності на майно за законами РФ. Через це деякі місцеві жителі, що виїхали повертаються.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів