Підтримати нас

Гауляйтер Херсонщини Сальдо і шість працівників окупаційної держслужби безпеки підозрюються в держзраді та інших злочинах

Vgoru
Автор статті
07 жовтня 2023 10:30
7,568
Поширити:

Учора, 6 жовтня, заочно повідомили про підозру в держзраді, діяльності незаконного збройного формування і жорстокому поводженні з цивільними гауляйтеру Херсонщини Володимиру Сальдо і шістьом працівникам окупаційної держслужби Херсонщини. Минулого року вони були причетні до викрадення й катування людей у Херсоні.

Про це йдеться в текстах підозр.

За даними слідства, гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо профінансував на 138,7 млн рублів незаконну держслужбу безпеки Херсонської області. 

Також Сальдо наприкінці вересня 2022 року наказав викрасти фермера, який відмовлявся перереєстровувати своє господарство за законами РФ. Фермера незаконно ув’язнили в катівні в Херсоні. До нього застосовували всілякі тортури й змусили перереєструвати господарство. Після цього чоловіка відпустили, але незабаром його господарство росіяни пограбували на майже 60 млн грн.

Повідомили про підозру й 45-річному донеччанину Сергію Ламтюгову, який був на окупаційній посаді начальника відділу держслужби безпеки. Улітку минулого року він разом з іншими працівниками псевдослужби викрав і допитував двох чоловіків. Одного з бранців вони катували електрострумом і голодом. Ув’язненого відпустили за 6 тисяч доларів, а згодом йому довелося заплатити ще 36 тисяч доларів. 

Разом з іншими працівниками фейкової держслужби безпеки 45-річний кримчанин Андрій Марчук у липні 2022 року в нотаріальній конторі в Херсоні викрав техніку й документацію на суму майже 43 тисячі грн. Також псевдооперуповноважений Андрій Марчук катував одного з викрадених чоловіків забороною спати й незаконно допитував іншого.

Іншу нотаріальну контору в Херсоні разом працівниками фейкової держслужби безпеки в липні минулого року пограбував 46-річний кримчанин Володимир Просянок. Також він викрав співробітницю контори, яку згодом допитували й погрожували вбити.

Також підозрюються у фінансуванні окупаційної держслужби безпеки, викраденні та катуванні людей: 

  • 45-річний кримчанин Олексій Супруненко – окупаційний начальник відділу контррозвідувального захисту у сфері економічної безпеки держслужби безпеки Херсонщини;
  • 42-річний росіянин Констянтин Носков – начальник фейкового фінансово-економічного відділу;
  •  працівника окупаційної держслужби безпеки 33-річний кримчанин Олександр Білоїдов

Усім підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, російських військових Віктора Бедрика та Олександра Чичкана судитимуть за жорстоке поводження з цивільним населенням, що проявилося в незаконному увʼязненні та катуванні. У Херсоні минулого року Бедрик і Чичкан тримали щонайменше 12 людей у підвалі апеляційного суду, двох закатували до смерті.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ