Підтримати нас

Франція планує змінити газове законодавство ЄС через "Північний потік-2"

Автор статті
08 лютого 2019 13:34
730
Поширити:

Міністерство закордонних справ Франції запропонувало змінити газове законодавство Євросоюзу так, щоб його дія поширювалася на "Nord Stream 2".

Про це йдеться у заяві прес-служби відомства, повідомляє DW.

Мова йде про пропозицію Єврокомісії поширити дію Газової директиви (частина Третього енергопакета ЄС) на газопроводи, які ведуть до Євросоюзу з третіх країн.

"Змінена директива буде поширюватися на проект "Північний потік-2". Франція має намір підтримати ухвалення цієї директиви", - йдеться у заяві МЗС країни.

У відомстві уточнили, що продовжують працювати над текстом документа з іншими країнами, зокрема з Німеччиною. Вони працюють "над змінами, які можуть внести до тексту", додали в МЗС Франції.

8 лютого комітет постійних представників держав-членів ЄС планує розглянути проект змін Газової директиви. Це підтвердили DW два джерела у ЄС. Зміни запропонувала Єврокомісія ще у 2017 році. Проте довгий час їхнє просування блокувалося. 4 лютого Румунія, яка головує у Раді ЄС, запропонувала новий варіант змін з метою знайти компроміс. Як відомо, Німеччина, Австрія, Бельгія та Нідерланди виступають проти поширення правил ЄС на "Північний потік-2". Підтримують їх понад 10 держав-членів ЄС. Тож для ухвалення цих змін підтримка Франції є вирішальною.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ