Підтримати нас

Електронні листи непрацездатності: як діятиме система

Автор статті
01 жовтня 2021 11:53
940
Поширити:

З 1 жовтня поточного року Україна повністю переходить на е-лікарняні. Тобто всі дані щодо перебігу хвороб пацієнтів вноситимуть до електронної системи. У разі одужання лікарняний закривається в автоматичному режимі. Роботодавці також автоматично отримуватимуть дані про стан здоров'я своїх працівників.

За словами Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, який дав роз'яснення з даного питання у своєму телеграм-каналі, обстеживши пацієнта, лікар має сформувати медичний висновок, внести його до електронного реєстру та затвердити електронним підписом. Пацієнту після цього надсилають смс на телефон.

Потім цю інформацію вносять до Реєстру Пенсійного Фонду, де оформляється електронний лікарняний лист, на основі якого працівникові будуть нараховані виплати. На телефон пацієнта знову надходить смс. Роботодавець має доступ до листка непрацездатності, який розміщується на сайті Пенсійного фонду України. 

Також, за даними Мінцифри, з червня поточного року, коли розпочався перехідний етап запровадження таких документів, оформлено близько мільйона електронних лікарняних.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ